به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،هادی احمدی به مشکلات جدی در شاخصهای عدالت در سلامت و وضعیت نگرانکننده پرداخت هزینهها از جیب بیمار اشاره کرد و گفت: "در نظامهای سلامت، مهمترین اصل عدالت در دسترسی به خدمات است. متأسفانه در ایران، میزان پرداخت از جیب بیمار برای داروها به ۶۶ درصد رسیده است، در حالی که در کشورهای توسعهیافته این شاخص باید زیر ۱۵ درصد باشد."
وی افزود: "گرچه طرح دارویار با هدف کاهش هزینهها برای بیماران طراحی شده بود، اما به دلیل نبود منابع پایدار، پرداختی از جیب بیمار همچنان بالا مانده است. در سه سال گذشته، این پرداختیها به طور چشمگیری افزایش یافته است که این موضوع جای نگرانی دارد."
احمدی همچنین به کاهش سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی (GDP) اشاره کرد و گفت: "سهم سلامت در ایران از ۸.۵ درصد در سال ۱۳۹۴ به ۳.۹ درصد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است. در حالی که در کشورهای اروپایی این سهم به طور متوسط ۱۰ درصد است."
وی در پاسخ به سوالی درباره تأثیر کمبود بودجه بر افزایش قیمت دارو، توضیح داد: "سیاست وزارت اقتصاد در راستای تکنرخی کردن ارز درست است، اما کمبود ارز و سیاستهای نادرست در این زمینه باعث شده که قیمت داروها افزایش یابد. حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو و تجهیزات پزشکی باعث ایجاد فشارهای اقتصادی بیشتری بر مردم و نظام سلامت خواهد شد."
این عضو انجمن داروسازان تأکید کرد: "گرانی داروها و افزایش بیرویه قیمتها در حالی است که بیمهها نیز به درستی همکاری نمیکنند. بسیاری از داروخانهها به دلیل عدم پرداخت مطالبات از سوی سازمانهای بیمهگر، در آستانه ورشکستگی قرار دارند."
وی در پایان از مسئولان خواست تا در صورت تصمیم به تغییرات اقتصادی، حداقل پرداختی از جیب مردم را افزایش ندهند و تدابیری برای جلوگیری از فشار بیشتر به بیماران و داروخانهها اتخاذ کنند.
نظر شما